Contact

Prinses Irenelaan 11

6951 AG Dieren

jos@josopdam.nl

+31 (0)6 57 22 54 00

KvK-nummer: 64869717

  • sportvelden
  • sportvelden

De afgelopen 30 jaar hebben de technische en kwalitatieve ontwikkelingen op het gebied van sportvelden in Nederland een grote vlucht genomen. Er is geen land ter wereld dat per km2 en per inwoner zoveel kunstgrasvelden heeft als Nederland.

Hockey is een sport die zich nog sterk ontwikkelt in Nederland en inmiddels is er bijna geen club meer te vinden die nog op natuurgras speelt. Bij benadering liggen er ongeveer 900 hockeykunstgrasvelden.  Kunstgras is voor de hockeysport een uitkomst en heeft Nederland mondiaal gezien op de kaart gezet zowel op sportief gebied als op gebied van de kunstgrasindustrie.

Ook in de voetbalsport is de ontwikkeling in kunstgras stormachtig geweest. Vanaf begin deze eeuw zijn er tot heden bij benadering 2000 kunstgrasvelden aangelegd.

Door een slechte grondslag maar vooral ook door ruimtegebrek biedt kunstgras een uitkomst. Voor meeste clubs geldt dat het altijd kunnen spelen en vooral ook trainen op de velden prioriteit 1 is. Sporttechnisch maar ook materiaaltechnisch komt de kwaliteit van kunstgrasvoetbalvelden steeds dichter bij het optimale referentiekader.

Vanuit de sport is een optimaal natuurgrassportveld nog altijd te prefereren boven kunstgras.  De ontwikkeling van hybride voetbalvelden spelen hier mooi op in.

Call Now Button