Skip to main content

leerstoelDe Dutch Turfgrass Research Foundation (DTRF) is al enige jaren op zoek naar een kandidaat voor de leerstoel Turfgrass Sciences. Op 1 september vond een openbaar college plaats van de kandidaat voor de leerstoel van Buitengewoon Hoogleraar Turfgrass Sciences aan de Wageningen Universiteit. Naast studenten waren er veel vertegenwoordigers met name uit de golfwereld op grasgebied aanwezig.De kandidaat is Prof. Dr. Bernd Leinauer, Hoogleraar Turfgrass Sciences aan de New Mexico State University (USA).Het college heeft plaatsgevonden in  het Forum Gebouw van de Wageningen Universiteit. De organisatie hiervan was in handen van de Dutch Turfgrass Research Foundation (DTRF).

“If  you can’t mowe it, I don’t know it.”

De professor begon met zichzelf voorstellen. Geboren en opgegroeid  in Zuid Duitsland vlakbij Garmisch Partenkirchen. Na de middelbare school heeft hij verschillende studies gevolgd aan de Universiteit van Hohenheim. Vanaf 1997 tot 2000 als onderzoeks-assistent en van 2000 tot op heden als professor aan de New Mexico State University en hij richtte zich dan met name op irrigatie vraagstukken. Inmiddels zijn er al meer dan 60 publicaties van zijn hand verschenen. Binnen het integraal grasmanagement onderzoek zijn deze topics voor hem van belang: water- en bodemkwaliteit, wortelzone, plantselectie en bemesting. Zijn lijfspreuk is : If you can’t mowe it, I don’t know it.  Op zich opvallend humoristisch voor een Duitser.  Kortom dit beloofd veel goeds en hopelijk is er snel witte rook vanuit de DTRF en de commissie van wijze heren en zal zijn benoeming naar mijn verwachting binnenkort worden gepresenteerd. Hier bij ook nog een kopie van de lezing afgelopen donderdag.

 

OAM

Leave a Reply

Call Now Button