Skip to main content

Per 1 januari 2021 start De Enk Groen & Golf met onderhoud van de Veendamse golfclub De Compagnie. Gedurende het jaar is er door Sander Kristalijn en Jochem van de Kamp (NLadviseurs), vertegenwoordigers van de club en ondergetekende intensief samengewerkt om het Programma van Eisen te schrijven voor het output gestuurde onderhoud. De overeenkomst is voor de komende 5 jaar.

Wat is output gestuurd golfbaanonderhoud ook alweer?

Waar normaliter een bestek wordt geschreven, wordt er nu een Programma van Eisen opgesteld (PvE). Hierin staat duidelijk omschreven hoe de staat van de golfbaan op dat moment is. Hierop kan de eventuele aannemer een plan opstellen waarin ze hun aanpak van de problemen en de raming van de kosten uiteenzetten. Dus in plaats van precies te vertellen wat er moet gebeuren, leg je de verantwoordelijkheid bij de eventuele aannemer. Zo kun je direct zien welke eventuele opdrachtnemer het beste aansluit bij jouw wensen en eisen.

Voor meer uitleg over dit onderwerp, lees dan het artikel over Golfclub De Kromme Rijn. En hier de downloadlink voor het kwaliteitshandboek golfbanen.

Selectie bedrijven

Drie van de vier gespecialiseerde goflbaanaannemers hebben een aanbieding gedaan op basis van het Programma van Eisen. Één van de kernpunten van De Compagnie zijn de natuurwaarden van de baan en het bijbehorende landschap. De keuze voor De Enk is gebaseerd op het kwaliteitsplan -en borging. De Renkumse aannemer is sterk in innovatie. Dat sprak de beoordelingscommissie erg aan. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de robotmaaiers van hun zusteronderneming TerraTroniq.

Clubhuis Golfclub De Compagnie Veendam
OAM

Leave a Reply

Call Now Button