Skip to main content

Op 2 november heeft Opdam Advies & Management een kwaliteitsbeoordeling uitgevoerd op de Golfbaan Reymerswael. Hierbij was de nieuwe hoofdgreenkeeper van de Hollandsche Greenkeeper Maatschappij (HGM) Martijn Brouwer ook aanwezig. Het nieuwe onderhoudscontract is per 1 november 2016 ingegaan en heeft een duur van vijf jaar.  

Golfcentrum Reymerswael bericht dat HGM het beste uit de bus kwam wat betreft de kwaliteit en prijs. Volgens de heer Jacobs van het golfcentrum heeft HGM een specialist in dienst waarmee ze voorbereid zijn op de ontwikkelingen met betrekking tot de Greendeal. Hierdoor zijn ze in staat accuraat in te grijpen als de baan wordt aangetast door aaltjes, schimmels of bij voedseltekorten. Het opstellen van bemestingsschema’s en bepalen van de watergiften horen hier uiteraard ook bij. In het artikel van de Greenkeeper kunt u hier meer over lezen.

Kwaliteitsbeoordeling

De kwaliteitsbeoordeling betreft met name de speltechnische onderdelen van de baan en de cultuurtechnische en agronomische situatie ten tijde van de opnamedatum. Ook kan de kwaliteitsbeoordeling gezien worden als nulmeting waarbij met name de uitgangssituatie voor wat betreft bodem- en profielopbouw, ontwatering, afwatering en drainage is beoordeeld.  Daarnaast zijn alle spelonderdelen op gebied van aanwezigheid vilt, schimmels, onkruiden ,ongedierte en kwaliteit grasbestand  beoordeeld. Doorgaans kunnen opdrachtgevers na een nulmeting periodiek bijvoorbeeld eens per jaar of tweemaal per jaar de kwaliteit volgens bepaalde richtlijnen en op vaste tijdstippen laten herijken door een onafhankelijk adviseur.

 

kwaliteitsbeoordeling

Achtergrondinformatie Reymerswael

Ten slotte nog wat achtergrondinformatie over Golfcentrum Reymerswaal. De Golfbaan Reymerswael ligt ingeklemd tussen het Schelde-Rijnkanaal en de Westerschelde. Kenmerkend zijn de uitzichten over het water en de Brabantse Wal aan de oostzijde. Een zogenaamde sea-side course dus. De baan is in 1986 in gebruik genomen en is in drie fases naar 18 holes gegaan. Daarnaast heeft het golfcentrum uitstekende oefenfaciliteiten met een ruime driving-range, vier korte oefenholes, een puttinggreen en een chippinggreen.

 

 

OAM

Leave a Reply

Call Now Button