Skip to main content

Er zijn veel golfbanen die hun onderhoud uitbesteden, maar het komt vaak voor dat de onderhoudscontracten niet altijd actueel of gericht op de toekomst zijn. Maar waar moet je nu op letten wanneer je naar bestaande of toekomstige contracten kijkt? NLadviseurs biedt uitkomst door een nieuwe adviestak te introduceren. Deze adviestak is gericht op o.a contractbeheer bij uitbesteding, maar ook bij bestaande contracten of het beoordelen van afspraken tussen eigen greenkeeping en baanmanagement. Afgelopen woensdag 1 februari  werd dit gepresenteerd op het Nationaal Golf Congres & Beurs (NGC). 

Het controleren, beoordelen en optimaliseren van bestaande contracten is één van de onderdelen van de nieuwe adviestak van NLadviseurs. Er wordt nauw gekeken of het contract nog aansluit op het budget en de kwaliteit van het onderhoud. En ook erg belangrijk: zit er speelruimte in een huidig contract als we het over toekomstige ontwikkelingen hebben.

Een ander onderdeel is het ondersteunen bij het opstellen van nieuwe contracten. Begeleiding bij het maken van de juiste keuzes, maar ook of uitbesteding überhaupt een goed idee is, want soms is het helemaal niet nodig om onderhoud aan derden over te laten. Dit kan in sommige gevallen veel profijt opleveren.

contractbeheer

Mijn rol bij NLadviseurs in contractbeheer

Vanaf januari 2017 ben ik een actieve samenwerking aangegaan met NLadviseurs. Een groot deel van de ervaring die ik afgelopen 25 jaar heb opgedaan, bestaat uit het uitbesteden van golfbanen. Hierbij was overname van het personeel en materieel een belangrijk onderdeel van contractuele afspraken. Met deze bagage complementeer ik de dienstverlening die NLadviseurs biedt.

Opraapmachine

Nationaal Golf Congres & Beurs

Zoals al eerder vermeld stond ook NLadviseurs op het Nationaal Golf Congres & Beurs. Het NGC is een jaarlijks terugkerend evenement op het gebied van golf. Het richt zich op de golfer en ontwikkelingen in de golfbranche. Een trend van de laatste jaren is dat de ‘nieuwe’ golfer niet heel actief is in de vereniging. Dat is jammer, maar hier zijn golfclubs druk mee bezig om dat te veranderen door ze te boeien en te binden.

Een viertal golfclubs lieten zien hoe ze dit deden door middel van een pitch. Het congres was een groot succes, want het was volledig uitverkocht met 325 deelnemers. Een gevarieerd aantal workshops zorgde voor interactie met de bezoekers. Aan het einde van de dag kreeg Pieter Aalders de NVG Award voor bewezen en zeer aansprekende diensten in de Golfwereld. Pieter was destijds de grote animator van het vademecum voor Golfbaanonderhoud. Zijn meest recente overwinning is zijn voorvechtersrol geweest bij het naar Nederland halen van de leerstoel voor Turfgrassmanagement.

 

 

OAM

Leave a Reply

Call Now Button